Operatív stáb – Vásárhelyen a helyzet november utolsó hetében

November 29-én ismét összeült az Operatív Stáb, hogy átnézzék az aktuális járványügyi helyzetet a városban.

A rendőrség tájékoztatása szerint valamelyest csökkent a karanténban lévők száma városunkban, jelenleg 344 ez a szám, írja a Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata.

Dr. Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ vezetője elmondta, az idősotthonban négy covid-beteg volt az utóbbi időben, két idős sajnos elhunyt közülük, nekik más krónikus megbetegedéseik is voltak. Amint lehetséges, be fogják vezetni a dolgozók rendszeres tesztelését, amely még nagyobb biztonságot jelentene a bentlakóknak.

Korsós Sándor beszámolója szerint a hajléktalanszállón minden rendben, bár az ellátottak közül ketten covid miatt kórházba kerültek.

Az óvodákban viszont elég nehéz a helyzet, adott hírt Borsiné Csontos Ilona intézményvezető. Nyolc óvodában volt vagy van jelenleg is teljes vagy részleges lezárás. A tesztelt gyerekek közül szinte mindegyik covid-pozitív. A szülők részéről többen elkeseredettek, hiszen sokuk szabadsága elfogyott, és a bezárás miatt otthonmaradó, karanténban lévő gyerekek felügyeletét sokszor csak táppénzzel tudják megoldani.

A bölcsődékben egy csoportot kellett november végén bezárni fertőzés miatt, egyet pedig ma nyitnak meg újra – számolt be Brujmann Krisztina bölcsődevezető. A dolgozók kétharmada már oltva van covid ellen.

A HVSZ-nél gyorsteszteket biztosítanak a munkavállalóknak, az átoltottsági arány viszonylag magas, 69 %-os, a HMSZ-nél ugyanez az arány csak 44 %. Az előbbi cég esetében 7, utóbbinál 3 koronavírus-fertőzött dolgozó van jelenleg. Sajnos a HMSZ-nél is van immár áldozata a járványnak.

Dr. Berényi Károly gyermekorvos, alpolgármester nyugtalanító hírekkel érkezett, nagyon sok a koronavírusos gyermek jelenleg. Eddig nem nagyon szűrték őket, de mostanában már egyre több szülő egyezik bele a szűrésbe.

operatív stáb