Operatív stáb: növekedett a városban karanténban lévők száma

Ma is összeült az Operatív Stáb Hódmezővásárhelyen. A következő témákról esett szó:

A mai értekezleten Szabó Zsolt rendőrkapitány elmondta, hogy növekedett a hatósági karanténban lévők száma, jelenleg 315 vásárhelyi van karanténban. Múlt héten a rendőrség 16 helyszíni bírságot, 7 szabálysértési feljelentést és 9 figyelmeztetést rótt ki a kijárási tilalom és a maszkviselés be nem tartása miatt.

A piacon ezen a hétvégén néhány figyelmeztetésen kívül nem volt más teendőjük a közterület-felügyelőknek és a rendőröknek, az önkormányzat köszöni a lakosság hozzáállását és kérjük még türelmüket, hiszen bár nem növekednek az országos esetszámok, úgy tűnik nem is csökkennek. Magyarország még mindig első az egy millió főre jutó halálozások arányában.

A polgármesteri hivatalban a regisztrációs forródróton keresztül már 195 személynek segítettek az oltásra való regisztrációban. A telefonszám munkaidőben hívható: 0662 530 159.

A strandon igénybe vehetőek a gyógyászati szolgáltatások, oltási igazolvány felmutatásával.

A bölcsődékben és óvodákban is vannak koronavírus-érintett dolgozók, az érintett csoportokba járó gyerekek szüleit értesítették, kéri az önkormányzat, vegyék komolyan a karanténhelyzetet.

A kormány enyhítést célzó intézkedéseket mindenki üdvözölte, valójában nem érdemi könnyítések ezek, hiszen a boltokban a létszámkorláttal éppen szigorúbbak lettek a szabályok.

Kérnek mindenkit továbbra is, hogy vegyék nagyon komolyan a járványhelyzetet, hiszen bármennyire optimisták is vagyunk, a megbetegedések és halálozások számai azt mutatják, hogy éppen tetőzik a harmadik hullám. Továbbra is tartsák be a távolságot, viseljék a maszkot és fertőtlenítsenek.

Ha tüneteket észlelnek önmagukon, vagy családtagjaikon, maradjanak otthon és telefonon értesítsék háziorvosukat.

bölcsődekaranténkoronavíruslezárásoperatív stáb