Operatív stáb: nem kötelező a védőoltás a városi intézményeknél

Az elmúlt időszakban Csongrád-Csanád megye a három legfertőzöttebb megye egyike volt Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megye mellett, naponta csaknem 300 új betegnél mutatják ki a covid-fertőzést. Hódmezővásárhelyen az önkormányzati cégeknél nem vezetnek be kötelező védőoltás felvételt, magas az átoltottsági arány.

Az operatív stáb mai hódmezővásárhelyi ülésén arról döntöttek, nem teszik kötelezővé a védőoltás felvételét. Az önkormányzati intézményekben 65-90%-os az átoltottsági arány. Esnek ki emberek, a legtöbbjükről, mondta Márki-Zay Péter, az bizonyosodott be, hogy még oltatlanok, ő is mindenkit a védőoltások felvételére buzdít, függetlenül attól, hogy elismerik az ember önrendelkezéséhez való jogát az egészség tekintetében, és nem köteleznek védőoltásra.

Országosan a könnyű és középsúlyos koronavírusos betegeket a városi kórházak látják el, a súlyos állapotúakat az elsődlegesen kijelölt ellátócentrumokba kell továbbküldeni. Közben a kormány az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. november 22-e és 28-a között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a még oltatlanokat és az emlékeztető oltásra jelentkezőket is.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)operatív stábvédőoltás