Operatív stáb: 96 ember regisztrálását segítette a Polgármesteri Hivatal -jelentősen nőtt a karanténban lévők száma

Ahogyan a kormány, úgy a város is meghosszabbít minden eddigi intézkedést további egy héttel. Az Operatív Stáb mai ülésén a következők hangzottak el:

Múlt héten szerdán 272 vásárhelyi lakos volt hatósági karanténban, mára ez a szám 427 főre emelkedett. A vásárhelyi rendőrök 27 helyszíni bírságot, 6 feljelentést és 6 figyelmeztetést róttak ki az elmúlt héten a kijárási tilalom megszegése miatt, illetve a maszkhasználat hiánya miatt.

Szabó Zsolt kapitányságvezető elmondta, hogy több jelzést is kaptak a boltok, dohányboltok körül kialakult csoportosulások miatt, ahol közterületen alkoholt is fogyasztanak. Ezért ez ügyben fokozott ellenőrzéseket hajtanak majd végre.

A piacon a szabálytalan maszkviselés miatt figyelmeztettek a közterület-felügyelők, és arra kérnek mindenkit, hogy a távolságtartásra figyeljenek, akár úgy, hogy ha tömeget látnak, türelmesen várakoznak a piac területén kívül.

A hivatal működése akadálytalan, az ügyfelek kezdik megszokni a 62-530-110-es telefonos időpontkérést. Egyre több üzlettulajdonos keresi fel a hivatalt jogértelmezési segítséget kérve, amit a hivatal a rendőrséggel együttműködve meg is tesz.

A szociális szférában nem emelkednek a számok. A bölcsődébe és óvodába járó gyerekek szüleinek figyelmét felhívják, hogy a gyerekek lázát az intézményben mérik, ám sokszor a koronavírus gyermekeknél más tüneteket produkál (köhögés, orrfolyás, stb), ezért, ha bármilyen apró tünetet észlelnek a gyermeken vagy a család bármelyik tagján, ne vigyék közösségbe a gyermeket, különben a vírus terjedését segítik elő.

Jelenleg az óvodai ügyeletet 130-140 gyermek veszi igénybe. Kérik, hogy aki meg tudja oldani a gyermekek biztonságos otthoni felügyeletét, ne vegye igénybe az óvodai ügyeletet.

A strand használatát illetően már két hete életbe léptek a szigorítások. A kormány megengedőbb volt rendeletében a strandhasználatot illetően, ezért aki rendelkezik oltási igazolással, igénybe veheti azt, különösen a gyógyászati részleget.

Felhívják mindenki figyelmét, hogy kerüljék a tömeget, aki teheti maradjon otthon, tartsák be továbbra is a járvány elleni védekezés jól ismert szabályait, a maszkhasználatot, a távolságtartást és a fertőtlenítést.

Aki még nem tette meg, regisztráljon oltásra, ebben a Polgármesteri Hivatal is segít azoknak, akik valamiért nem tudják megtenni, a 62/530 159-es számon. Eddig már 96 vásárhelyi lakost sikerült így regisztrálni.

Forrás: Polgármesteri Hivatal Gyorshírszolgálata

koronavírusoperatív stáb