Öntözőzsákot kaptak a vásárhelyi fák

A tavalyihoz hasonló idei száraz és aszályos nyár, – amely már a klímaváltozás egyik legszembeötlőbb jelensége, – rendkívüli mértékben megviseli a városban található faállományt. A frissen ültetett csemetefák mellé öntözőzsákot helyeztek ki, hogy ezzel is segítsék azok fejlődését.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat zöldfelület gondozással kapcsolatos oldala arról számolt be, hogy ezek az öntözőzsákok elsőként a Hódtói Pihenőparkba kerültek, majd a Hősök terére és a Népkerti vasútállomás parkolósávjaiba telepített lepényfák köré helyezik ki.

A feltöltött öntözőzsák 8-10 óra alatt csöpögteti ki magából célirányosan a vízmennyiséget, ami nem oldalirányba, hanem lefelé folyik. Így a gyökérzet is arra kényszerül, hogy lefelé nőjön. Mivel egy fa annál ellenállóbb, minél mélyebben vannak a gyökerei, az öntözőzsák nem csak abban segít, hogy folyamatosan vízzel látja el a fát, de erőssé és ellenállóvá is teszi.

Azt is közölték, a héten több helyszínen zajlott a sövények metszése, igazítása: Németh László utca, Vertics József utca, Oldalkosár utca, Lehel utca, Hódtó utca (Bagolyvár oldala, Hódtói Pihenőparknál a kerékpárút mentén). A jövő héten a Népkert teljes területén, a Zsigmondy-kút és a Kolokán-kút környezetében lesz sövényvágás.

Hódmezővásárhelyhódtói pihenőparkHősök teresövényvasútállomászöldfelület