Online vegyen buszjegyet, aki érettségizni megy

Most ne álljanak sorba a pénztáraknál. Jó hír, hogy az I. féléves matricával is elfogadják a diákigazolványt.

A járványhelyzetre tekintettel a Volánbusz kéri, hogy az érettségizők lehetőség szerint elektronikus úton vásárolják meg jegyüket, bérletüket, tette közzé a felhívást az interneten a közlekedési társaság.

A járművezetők és az utasok egészségének megőrzése érdekében március 23-tól szünetel az első ajtós felszállás, jegyet sem lehet venni a sofőrtől. A jegyek és bérletek megváltására elővételben van lehetőség a buszpályaudvarokon lévő pénztárakban, automatáknál, szerződéses partnereknél, vagy online – jelenleg ez utóbbi megoldást javasolják. Az online jegyvásárlással kapcsolatos tudnivalókat is összefoglalták a honlapjukon.

A kedvezményes utazáshoz a társaság elfogadja a 2019/2020-as tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat, valamint az eredeti aláírással és pecséttel nem rendelkező diákigazolványt helyettesítő igazolásokat is.

Az országos veszélyhelyzettel összefüggő, a Volánbusz autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról a diákok a volanbusz.hu/koronavirus oldalon, a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásról a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján tájékozódhatnak.

érettségiKoronavírus-világjárvány (COVID-19)Volánbusz