Online lehet jelentkezni a holnapi Petra családtervezési tájékoztató napra

Családtervezési Tájékoztató Napot szervez pénteken, tehát holnap 11 órától a Petőfi utca 6. szám alatti székházába a város felzárkóztató és tehetséggondozó modellprogramja, a Petra. Elsősorban azokra az édesanyákra számítanak a szervezők, akik gyermekvállalás előtt állnak, várandósok, vagy már csecsemőt nevelnek, mert a szakértők már a legkorábban, akár a fogantatástól szeretnének segítséget nyújtani az érintetteknek.

A Petrának van egy online platformon működő családtervezési programja is, mondta el a Vásárhelyi TV-nek Rácz-Káté Mónika, a program szakértője, ez azt jelenti, hogy nagyon kevés személyes kontaktot igényel, online küldik el és beszélik meg a feladatokat. A családok 10 hetente kapnak programot, az egészséges életvezetéssel vagy éppen a babaápolással kapcsolatos tudnivalókat tartalmazza. A feladatok, a kérdések pedig tudatosan készítik fel az érintetteket a babavárásra.

Ezen kívül a szakemberek mentális szolgáltatást, segítséget is tudnak az arra szorulóknak biztosítani. Most ráadásul tovább bővülhet a Petra-család, mert 20-25, akár családtervezés előtt álló személy is bekapcsolódhat, akár várandós, akár 0-8 hónapos kisbabát nevelőkről van szó. Előnyben részsülnek azok, akiknek anyagi, lakhatási, szociális, egészségügyi vagy jogi hátrány nehezítik életüket.

A rendezvényen megtekinthetik fejlesztési helységeket, a PETRA BABY BOARD- berendezett workshop szobát. Az eseményre itt lehet és kell jelentkezni.

családcsaládtervezésPetra ModellprogramRácz-Káté Mónika