Online könnyű-és komolyzenei koncertsorozatot hirdet a BFMK

Alkalmazkodva a még mindig érvényben lévő járványügyi korlátozásokhoz a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ 2021 elején is a virtuális tér segítségével igyekszik tartani a kapcsolatot a kultúra iránt érdeklődőkkel. Ezért online könnyű-és komolyzenei koncertsorozatot hirdet, valamint arra is kísérletet tesz, hogy a népi kiállítóhelyeket még inkább vonzóbbá tegye a helyiek és a vidékiek körében.

Fénypróbát tartanak a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ műszaki szakemberei a színpadon. Az intézmény a pandémia miatt még mindig nem fogadhat látogatókat, ám ebben a helyzetben sem szeretné megvonni a kultúrát a vásárhelyiektől, ezért az év elejére online koncertsorozatot tervez, amihez elengedhetetlen a megfelelő technikai háttér kiépítése.

Néhány helyi zenekart felkértünk, mint a Black Five-ot, a néptáncot az Árendás Néptáncegyüttes és a szépkorúak Tánccsoportja képviselné, de egyeztettünk a Népzenetanodával, és ők is benne vannak abban, hogy online koncertet adjanak. Próbáltunk minden szegmenst lefedni, még modern tánc is helyet kap majd a programsorozatban, ahogyan Vágó Jánossal segítségével növendék- és tanári koncertek is lesznek.

-mondta Varga Anikó, az intézmény igazgatója.

A művelődési ház szeretne abban is segítséget nyújtani az érdeklődőknek, hogyan lehet megközelíteni a külterületen lévő népi kiállítóhelyeit és mit érdemes az adott helyszínen megcsodálni. Ehhez szintén az online tér biztosítaná a terepet.

A népi kiállítóhelyeinket is szeretnénk bemutatni, például a Tájházat, a Kopáncsi Tanyamúzeumot vagy a Papi-féle szélmalmot. Ez utóbbi kettőt nem ismerik olyan sokan, pedig tényleg gyönyörűek és ezért szeretnénk 15 perces filmekben bemutatni őket.

-tette hozzá.

Először a népi kiállítóhelyeket népszerűsítő kisfilmek lesznek elérhetők, majd a hónap végén és február elején már a zenei és táncos produkciókat is lehet keresni az intézmény közösségi oldalán. 

BFMKkoncert