Önkormányzatok Szövetsége: nem kaptunk tájékoztatást a helyreállítási tervről

Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke levelet írt a Magyarország Helyreállítási és Alkalmazkodási Tervével kapcsolatban Orbán Balázs Miniszterhelyettesnek. Gémesi közlése szerint a szövetség semmiféle tájékoztatást nem kapott Magyarország Helyreállítási és Alkalmazkodási Tervéről.

A terv 2020. december 2. óta nyilvános, de a MÖSZ úgy látja, a 13 oldalas dokumentumból alig derül ki valami. Levelében Gémesi emlékeztet: Orbán Balázs a helyreállítási tervről azt mondta, 150 egyeztetést folytattak le és az Európai Bizottsággal is rendszeres konzultáció zajlik. Gémesi szerint a miniszterhelyettes arról is beszélt, a települési önkormányzati szövetségek, megyei önkormányzatok, megyei jogú városok önkormányzatai és térségfejlesztési szövetségek is felkérést kaptak az együttműködésre.

,,A Magyar Önkormányzatok Szövetsége, mint a lakosságarányosan legnagyobb önkormányzati szakmai és érdekvédelmi szervezet, semmiféle tájékoztatást, előkészítő anyagot, sem az Ön által említett közvetlen felkérést nem kapott.”

– írta levelében a szervezet elnöke.

Arra kéri Orbán Balázst, küldjék meg számukra is véleményezésre a részletes szakmai anyagot.

Európai BizottságGémesi GyörgyhelyreállításMagyar Önkormányzatok SzövetségeMÖSZOrbán Balázs