Önkéntesként, szabadidejükben, magánéletük mellett foglalkoznak állatvédelemmel

Az utóbbi napokban több balesetes állattal kapcsolatos megkeresést kaptunk. A megkeresésekre sokszor pár óra elteltével tudunk reagálni, mivel tagjaink és segítőink dolgoznak, van aki beteg és mindenki az állatvédelmi misszióját önként, a szabadidejében végzi – fogalmazott szerkesztőségünknek küldött tájékoztatójában a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.

A Balogh Ernő vezette egyesület azt írja: sokszor megkapják azt, hogy miért nem segítenek, hiszen nekük ez a dolguk. Valójában állatszeretetükből fakadóan foglalkoznak az állatvédelemmel, segítikaz állatokat. Önkéntesként, szabadidejükben, a munkájuk és a családjuk, magánéletük mellett. Az egyesületet azért hozták létre, hogy legálisan
fogadhassanak el adományokat magánszemélyektől, cégektől, pályázhassanak az önkormányzatnál, de nincs fizetett alkalmazottuk.

,,A mi szívünk szakad meg a legjobban, amikor nemet kell, hogy mondjunk, de mindez nem elég, megkapjuk mellé a rosszindulatú, tájékozatlan emberek lejáratását, sokszor nyomdafestéket nem tűrő mondataikat. Tényleg ezt kell kapnia olyan állatvédőnek, aki a szabadidejét áldozza fel az általa már megmentett állatok ellátására?”

– írják az állatvédők.

Ennek ellenére a lehetőségeikhez mérten mindig segítenek. Van, amikor állatorvosuk készséges ellátását tudják „csupán” felajánlani. Felelős örökbe fogadó jelöltek nincsenek, csupán olyanok, akik az örökbe fogadási feltételeiknek nem felelnek meg. Felhívják a figyelemet, hogy az önkormányzatok és az állam dolga lenne a kóbor állat probléma kezelése. Ezért jelenleg az egyik legeslegfontosabb tevékenységük az utcai állatok ivartalaníttatása.  mellett pedig a fiatalok oktatása és szemléletformálása is fontos az állatok szeretete iránt.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete szerint fontos lenne, hogy minden állatvédelmi szervezet ivartalanítva adjon örökbe kutyát vagy cicát, hiszen az ivarosan örökbe adott állat sok esetben tovább szaporodik.

Balogh ErnőHódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete