Olvasói jelzés: Algyőnél lerobbant a tram-train – frissítve

Olvasónk jelezte, hogy a 16.30-kor Vásárhelyről induló tram-train járat Algyő környékén, nyílt pályán meghibásodhatott, hosszú percek óta várakoznak.

17.05 órakor már 15 perce rostokoltak, a kalauz tájékoztatása szerint pedig további 20 percet várakozniuk kell, amíg a segítség érkezik. A szerelvény Algyő és a híd között valahol egyszercsak megállt.

A körülbelül 50-60 utas – többségében Hódmezővásárhelyen dolgozók, akik hazamennének vagy ügyes-bajos dolgaikat intéznék Szegeden – érthetően ingerültek.

Olvasónk felteszi a kérdést: miért nem tud működni 80 milliárd forintért egy év után sem üzembiztosan? Azt írja: „a projekt jelenleg is olyan sikeres, mint a Tiborcz-féle közvilágítás, vagy az Emlékpont belvárost elcsúfító épülete. „

*FRISSÍTÉS:

Kiderült, hogy több nyugdíjas utas orvoshoz ment volna, olyan időpontra, amire régóta várt. Sokan leszálltak Algyőn és inkább visszamentek Vásárhelyre.

A tram-train végül a két település közötti távot 2 óra alatt tette meg. Rókuson végül mindenkit leszállítottak és meg kellett várniuk a következő járatot.

Olvasónk fotót is küldött a rókusi várakozás és átszállás pillanatairól.

Az utasok másfél óra után várják a következő járatot
Végre megérkezett a következő járat, így 2 óra alatt mindenki eljuthatott Szeged belvárosába
algyőHódmezővásárhelylerobbanttram-train