Olvasó diákokat jutalmaztak a könyvtárban

Ma rendezték a Kulcs az olvasáshoz program díjátadóját a Németh László Városi Könyvtárban. A díjakat Márki-Zay Péter polgármester adta át. A programban minden eddiginél több, összesen 650 vásárhelyi diák vett részt.

A Németh László Városi Könyvtár olvasótermében megjelent gyerekeknek Kóti Emma, a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános iskolájának hetedikes diákja mondta el Pósa Lajos A Kacagtató hegedű című versét.

Majd Domjánné Szénási Edit könyvtárigazgató elmondta, hogy a Kulcs az olvasáshoz program most lezárult fordulójára összesen 650 vásárhelyi diák nevezett, akik nem csak szorgalmasan olvastak, de 1717 ezekkel kapcsolatos feladatlapot is kitöltöttek, s juttattak vissza a gyermekkönyvtárba.

A díjazottak megtöltötték a könyvtár olvasótermét


Márki-Zay Péter polgármester rövid köszöntőjében elmondta: amikor a családjával Amerikában élt, ott is működött hasonló iskolai program. Elárulta, hogy azért fontos az olvasás, mert az információ jelentős része ma is írásban van. Fontos, hogy a gyerekek értsék is meg, amit olvasnak. – Nem ez az egyetlen programunk, a másik, a Tízujjas vakon gépelés holnap indul. Az érettségi előtt állóknak a város biztosítja a kedvezményes angol nyelvtanfolyamot, a Kulcs a nyelvtanulás program révén.

A városvezető megköszönte a könyvtárosoknak, a tanároknak és a szülőknek, hogy a gyerekek részt vesznek a programban. Hozzátette, az önkormányzat támogatásával azok a szerzők is ellátogattak, Vásárhelyre, akiknek a könyveit olvasták a gyerekek, összesen hat szerzőt láttak vendégül.

– Leginkább lefekvés előtt szoktam öt-tíz oldalt olvasni. Elsőként a Rumini volt a kedvencem, majd elolvastam, a Harry Potter-sorozatot, most pedig a Percy Jackson-könyveket, s benne a görög hitvilágot szeretem – árulta el a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolába járó Tarnai Adél a harmadikosok első helyezettje, aki hozzátette, ugyanazt szereti olvasni, mint az unokatestvére. Megnézte a filmet is.

A díjazottak:

Első osztály:

  1. helyezett: Békefi Emma,
  2. helyezett: Szerencsi Laura Katalin,
  3. helyezett: Magony Gerda és Hajdú Roland,
  4. helyezett: Kanizsai Kéra,
  5. helyezett: Kis Kata.

Különdíjat kapott: Szabó Hanna, Tóth Bence, Borbély-Asztalon Nadim Émi, Gombos Donát, Doma László, Arany Kristóf, Bakos László, Kiss Matilda, Bodó Donát és Mészáros Zalán.

Második osztály:

  1. helyezett: Barta Zénó,
  2. helyezett: Kulcsár Nana,
  3. helyezett: Komoly Viola és Mónus Dániel,
  4. helyezett: Sipos Sára és Kulich Írisz,
  5. helyezett: Zoltai Hédi.

Különdíjat kapott: Fejes Ákos, Szuromi Alina, Pilisi Csaba Bence, Kis-Molnár Hanna, Balázs Bendegúz, Szabó Zalán István, Kónya Zsófi, Kálmán Benett, Törökgyörgy Lili, Zászlós Rita, Vékony Mirjam Natasa, Szántó Csaba, Kecskeméti Kende Mór, Szabó Eszter,Kordás Zétény, Ürmös Letícia, Oberholzer Míra, Borsodi Szofi, Nagy Lili Dorka, Rákos Janka, Bikádi-Rácz Viktória, Göbölyös Lea, Gila Barnabás, Szalkai Máté és Vind Maximilliam.

Harmadik osztály:

  1. helyezett: Tarnai Adél,
  2. helyezett: Héjja Anna Barbara,
  3. helyezett: Gyürki Dorina.

Különdíjat kapott: Nagy Máté, Varga Zsuzsanna, Olasz Maja, Herczeg Ádám, Kiss Bence, Horváth Hanna, Megyaszai Zina.

Negyedik osztály:

  1. helyezett: Farkas Laura,
  2. helyezett: Balázs Boglárka,
  3. helyezett: Komoly Csanád Balázs,
  4. helyezett: Béni Kármen.

Különdíjat kapott: Szabó Milán, Mészáros Borbála, Arany Annamária, Kovács Borka Dorottya.

HódmezővásárhelykönyvtérMárki-Zay PéterNémeth László Városi KönyvtárVásárhelyvásárhelyi hírek