Oltott, tanárszakos hallgatókkal pótolnák a kiesett pedagógusokat

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának adatai alapján mintegy 780 tanár tűnt el az állami iskolákból az oltáskötelezettség bevezetését követően. A tankerületek a hirtelen támadt tanárhiányt úgy próbálják megoldani, hogy negyedéves tanárszakos egyetemistáknak ajánlanak részmunkaidős állásokat.

A Pécsi Tudományegyetem hallgatóit is levélben keresték meg, ennek tényét az egyetem sajtóosztálya is megerősítette az RTL híradójának. A csatorna birtokába került példányban pedagógushelyettesítésre keresnek tanárszakos hallgatókat.

A csatornának a minisztérium kifejtette, hogy a pedagógusállomány mindössze 1%-a az, aki nem oltatta be magát, ugyanakkor a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Gosztonyi Gábor elmondta, hogy legalább még 1%-ról van szó, akiknek miniszteri mentesítés birtokában egyelőre nem kell beoltatni magukat. Gosztonyi hozzátette, hogy ezen mentesítések időtartama véges, tehát ez a probléma a későbbiekben még csúcsosodhat.

Ezek a számok csak az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó tanári állományt érintik, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által felügyelt szakképzési centrumok esetében még ennél is kevesebbet tudunk. A tárca mindössze annyit árult el, hogy a tanári állomány túlnyomó többsége oltott.

kötelező védőoltásoktatás