Olimpiai kvótát szerzett a vásárhelyi bokszoló

Az ukrajnai Soledarban született, Hódmezővásárhelyen versenyző Akilov Pylyp a 80 kilogrammosok versenyében nyerte meg negyeddöntőjét az olimpiai kvalifikációs versenyen Olaszországban, Busto Arsizióban, így Magyarországot képviselheti a párizsi játékokon.

A férfiak 80 kilós kategóriájában is négy párizsi helyet osztottak ki, az ehhez szükséges negyedik, utolsó győzelmét a holland Gradu Kraus ellen aratta.

A beszámolók szerint az első menetben Akilov szépen felépítette előnyét, a másodikban a holland nekirontott a magyar színekben induló fiúnak, de ő jól védte ki ezt a támadást, a harmadik menetben pedig, ugyan szakadozott volt a meccs képe, de előnyét megtartotta, és egyhangú pontozással nyerte meg a kvótát Párizsba.

A Hódmezővásárhelyen versenyző Akilov Pylyp a harmadik magyar ökölvívó, aki kvótát szerzett a párizsi játékokra. Előtte a tavalyi Európa Játékokon Kovács Richárd (63,5 kg) és Hámori Luca (66 kg) biztosította helyét az olimpián. A három kvalifikáció komoly sikernek számít, mivel legutóbb 2012-ben a londoni játékokon szerepelt három magyar bokszoló.

Borítókép: Az ukrajnai menekültként érkezett Akilov Pylyp magyar színekben indulhat az idei párizsi olimpián; Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség Facebook

Boxing Gymökölvívásolimpiaolimpiai selejtezőPárizs 2024Pylyp Akilovsport