Ők az ótemplomi gyülekezet új presbiterei

Hat év után tartottak presbiterválasztást az iskolafenntartó Ótemplomi Református Gyülekezet tagjai. A választás eredményét Bán Csaba ismertette a vasárnap délelőtti istentiszteleten.

Az iskolafenntartó Ótemplomi Református gyülekezet presbiterválasztásán összesen 71 szavazat érkezett be a korábbi istentiszteleteken már bemutatott jelöltekre, ebből 70 bizonyult érvényesnek – jelentette be a vasárnapi a gyülekezet hivatalos youtube csatornáján a nagy nyilvánosság előtt közvetített istentiszteleten Bán Csaba lelkész. Elmondta, hogy a választás érvényes volt, annak eredménye ellen 15 napig lehet fellebbezni.

Az új presbiterek: Czeglédi Ernő, Debreczeni-Beretzk László, Elek András, Geráné Szemenyei Olga, Gilicze Rózsa Judit, Grezsa Ferenc dr., Kóti Attila, Kovács Mátyás, Lőrincz Ildikó Lujza, Nagy Gyöngyi dr., Rapcsák Katalin, Szabó János. Pót presbiterek: Vajnai Márta, Gombár Pál, Mátés Jánosné és Csikós Anna.

A gyülekezet ezzel egyidejűleg gondnokokat is választott: január elsejétől a gyülekezet főgondnoka (ismét) Elek András, az iskolaügyi gondnoki feladatokat dr. Grezsa Ferenc látja el, a gyülekezet diakoniai gondnoka Kovács Mátyás, míg a pénzügyi gondnoki feladatokat Szabó Jánosra bízták.

A mandátumok 2024. január 1-től 2029. december 31-ig tartanak.

Mi ez a választás, és miért nem írunk a többi gyülekezetéről? – ezt már megkérdezték olvasóink. A presbiterválasztás oka, hogy az idén december 31-én a Magyarországi Református Egyház gyülekezeteiben lejár az a hatéves presbiteri ciklus, amely meghatározta az elmúlt időszakot. Az ótemplomi gyülekezet felnőtt, aktív tagjai október 9-ig adhatták le javaslataikat a presbiterek és a gondnok személyére, a jelölti névsort a választási bizottság október 10-én tárta a presbitérium elé. November 5-én mutatták be az ótemplomi istentiszteleten a presbiter-, gondnok- és főgondnok-jelölteket, s ekkor hirdették ki a választás pontos menetét. Maga a választás november 12-én zajlott.

Azért írtuk meg az eredményt, amiért a helyhatósági, vagy az országgyűlési választások éjszakáján azok eredményét is megírja a teljes magyar sajtó. Ahogy megteszi azt is, ha valamelyik mandátum ügyében fellebbezést nyújtanak be.

Az Ótemplomi Reformtus Gyülekezet presbiterválasztása azért emelkedik ki a többi vásárhelyi gyülekezetétől, ugyanis csak ez a gyülekezet az, mely iskolafenntartóként is működik, így tevékenysége – már az intézményeibe járó gyerekek révén is – kiemelt figyelmet érdemel és indokol.

Bán CsabaHódmezővásárhelyÓtemplomi Református EgyházközségpresbitériumpresbiterválasztásVásárhelyvásárhelyi hírek