Nyúlfarknyi időre bérelhette az egyház az ótemplomi magtárt

Rövid életűnek bizonyult az a szerződés, melyet a református egyház kötött a HVSZ/HMSZ Zrt-vel július 1-től év időre az ótemplomi magtárral kapcsolatban. A város állítja: a városi cég(ek) vezetőváltása közben a cég akkori ingatlankezelő részegység vezetője felsővezetői jóváhagyás nélkül kötött az épületre bérleti szerződést.

– Július 1-től a magtár épületet béreljük, 190 ezer 500 forintért – jelentette be a július 16-i, azaz a Szentháromság vasárnapja utáni hatodik vasárnapi ótemplomi istentisztet imáját követő hirdetések között Bán Csaba lelkész. – Nem csináltunk benne semmit, a főgondnok úr ki fogja nyitni az istentisztelet után. Az én kérésem: minél több gyülekezeti tag menjen be és ne csak szemmintát vegyen, hanem illatmintát is, hogy az épületet mi módon vesszük át. Egyelőre néhány hónapon belül szellőztetni kell az épületet – indokolta a hívek számára a szokatlan kérést. Hozzátette: az átvétel célja hitéleti és hitéleti feladatok ellátására szolgáló cél – mondta. Bán Csaba azt is elmondta az önkormányzati törvény szerint egy évre lehet bérbe venni, ahogy ezt megtették. De nézze meg pontosan mit is mondott az ótemplomi gyülekezet lelkésze az istentisztelet vége felé minderről.

Az egy évig tervezett bérlés azonban úgy látszik alaposan lerövidül, az önkormányzat ugyanis három hónapos felmondási idővel felmondta a megkötött bérleti szerződést. Ez a tény ráadásul egy ideje közszájon is forog a városban, igaz el-eltérő formában. Ezért megkérdeztük az önkormányzatot, hogy igaz-e a felmondásról szóló hír és ha igen, milyen okkal és ki tette.

Az önkormányzat a kérdésünkre közölte: „A HVSZ/HMSZ vezetőváltás közötti időszakban sajnos egyes dolgozók saját szakállukra mutyiztak, a városvezetés háta mögött. Miközben másoknak ígérték a Magtár épületét, felsővezetői jóváhagyás nélkül bérleti szerződést kötöttek Bán Csaba református lelkésszel az épületre. Sajnos az épületet balesetveszélyes állapotában adták bérbe, mint azt Bán Csaba is bemutatta videójában, veszélyeztetve ezzel a református híveket. Amint a polgármester erről tudomást szerzett rögtön intézkedett. A szerződést felbontották, a három hónapos felmondási idő ketyeg. Az ingatlankezelő részegység vezetője azóta távozott dolgozói kötelékéből.” – közölték megkeresésünkre.

Bán CsababérletHMSZHVSZmagtárótemplomVásárhely