Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték a Corvin pedagógusát

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola oktatói testülete a napokban köszöntötte Szani Mariannát nyugdíjba vonulása alkalmából, írja közleményében a HSZC.

Szani Marianna 1986 óta volt az intézmény magyar-angol szakos oktatója, akinek mind diákjai, mind kollégái nagyon sokat köszönhetnek. Lelkiismeretes pedagógusi munkáján, az érettségi vizsgákra való felkészítésen, az osztályfőnöki feladatokon túl az iskolai élet lendületes és kreatív szervezője, az intézmény külső kapcsolatainak éltetője volt, írják.

Számos Kárpát-medencei kirándulást, testvériskolai kapcsolat fűződik a nevéhez. Éveken keresztül megálmodója és szervezője volt a Kányádi-szavalóversenynek, de neki köszönhetőek a testvériskolai kapcsolatok a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskolával, a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközponttal, valamint az aradi Csiky Gergely Főgimnáziummal, több kirándulást is szervezett a határon túlra.

Hosszú évekig szervezte a pályaorientációs nyílt napokat, de a pályaorientációs szakköröknek, mint ahogy a nyári táboroknak és szakmai előadásoknak is a motorja volt.

Szani Marianna munkásságának elismeréséül a minisztérium Oktatói Szolgálati Emlékérem elismerésben részesült.

Corvin Mátyás TechnikumHSZCnyugdíjSzani Marianna