A népi gyógyászat hiedelmeiről és jól bevált gyakorlati praktikáiról tartott előadást Terendi Viktória néprajzkutató, majd Kovácsné Felföldi Regina vezetésével ismerkedtek meg a hódmezővásárhelyi Népművészti Tájházban szombaton délután megtartott Nyári Konyha gasztro-workshop résztvevői az őshonos, a kiskertben is könnyen termeszthető gyógynövényekkel – olvasható a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményében.
Hozzáteszik, ezek a meghűléstől, a kisebb sebeken át, az emésztési problémákon keresztül, a stressz okozta kimerültségig sokféle panaszra kínálnak gyógyírt. A rendezvény egy háromrészes sorozat záróeseménye volt, az EU-s támogatásból a helyi identitást erősítő projekt keretében az előző két alkalommal a kenyérsütés és az az élelmiszer-tartósítás hagyományos módszereiről volt szó.
Az etnobotanika, azaz népi növényismeret évszázados hagyományait felidéző interaktív délután során a gyógyteakóstolás mellett a résztvevők elkészíthették saját teakeverékeiket is. A nyugalomért citromfüvet, a jobb memóriáért zsályát és rozmaringot, a méregtelenítésért pedig csalánt tehettek a teatasakokba.