Nyoma sincs szexuális zaklatással kapcsolatos városházi dokumentumnak

A polgármesteri  hivatalban nincs nyoma olyan szexuális zaklatással kapcsolatos hivatalos feljegyzésnek, jegyzőkönyvnek, dokumentumnak, mellyel egy 29 kedvelővel és 39 követővel rendelkező Facebook profilon vádolták meg Fejes Péter képviselőt. A kép illusztráció.

Az ügyet Bálint Gabriella helyi ellenzéki képviselő robbantotta ki a legutóbbi közgyűlésen, amikor rákérdezett a 2020 márciusában történtekre, azt mondta, nem vádol senkit, de az rossz fényt vet a hivatalra, s látni akarja az erről készült dokumentumot, s kérte az érintett képviselőt szólaljon fel és tisztázza magát.

Jelenleg is zajlik a hivatalban a volt jegyzőhöz köthető „dokumentum” nyilvánosságra hozatalából ismert „zaklatási ügy” kivizsgálása, amit Bálint Gabriella képviselő a legutóbbi közgyűlésen már szexuális zaklatásként emlegetett.

Kollégáink hétfőre ígérték a kivizsgálás eredményét, ám annyi egyelőre elmondható, hogy a hivatalban nincs nyoma semmilyen hivatalos feljegyzésnek, jegyzőkönyvnek, semmilyen az üggyel kapcsolatos dokumentumnak.

Amennyiben a vizsgálat eredménye az, hogy nem történt semmilyen szexuális zaklatás, a hivatal és az érintett képviselő is megteszi a megfelelő jogi lépéseket.” – írta ma a város gyorshírszolgálata.

Mint arról közgyűlési tudósításunkban beszámoltunk, Bálint Gabriella (Szeretem Vásárhely Egyesület – FIDESZ-KDNP) települési képviselő napirend előtti felszólalásában Tatár Zoltán volt jegyző Facebookos bejegyzéséről kérdezett, miszerint Fejes Péter képviselő az egyik hivatali dolgozót átölelte, beletúrt a hajába, s az alkalmazott tiltakozott az inzultus ellen. Bálint Gabriella azt mondta, nem vádol senkit, de látni akarja az erről készült dokumentumot, s kérte az érintett képviselőt szólaljon fel és tisztázza magát.

Fejes Péter (Mindenki Magyarországa, Tiszta Vásárhelyért Egyesület) el is mondta, mi történt. – Egy hivatalos levelet kellett megfogalmaznom, az illető hölgy segített ebben. Elküldte e-mailben, de nekem nem tetszett. Bejöttem a hivatalba, hogy kijavítsuk. Mivel tapintatos vagyok, úgy gondoltam, hogy nem a nagy nyilvánosság előtt akarok a hibákról beszélni, ezért becsuktam az ajtót. Mellé ültem a számítógép elé. Amikor elkészültünk, tettem egy kedveskedő atyai mozdulatot. Ennyi történt. A hölgy elhúzódott, de nem szólt semmit különösebben. Ha ez feljelentést ér, tegyék meg. A hölgy soha nem mondta, hogy ez szexuális zaklatás lenne, csak azt, hogy kellemetlen volt neki ez a mozdulat – mondta a városatya.

Az eset egyébként több, mint 3 éve, 2020 márciusában történt – derült ki.

Az ülésen Angyal Zsolt jegyző azt ígérte kivizsgálják, hogy valóban született-e az ügyet kiszivárogtató oldalon látható feljegyzés.

A gyorshírszolgálat fenti bejegyzése szerint eddig nem találtak nyomát az állítólagos zaklatással kapcsolatos dokumentumnak.

Márki Zay polgármester a közgyűlésen egyébként azt mondta: – Ismerjük az esetet, ismerjük a panaszt. A hölgy soha nem állított szexuális zaklatást.

A fenn említett Facebookos bejegyzés egyébként nem a volt jegyző Facebook oldalán, hanem a névjegye szerint Márki-Zay Péter ország- és városromboló tevékenységét bemutató anonim szivárogtató MZPIG Facebook oldalon jelent meg.

bálint gabriallaFejes Péterközgyűlésnévtelenszexuális zaklatásVásárhelyvizsgálat