Nyolcvanezer belépőre számít a nyári szezonban a Hód-Fürdő

A Vásárhelyi Televízió Időben című magazinműsorának vendége tegnap Katona Zsolt, a Hód-Fürdő vezetője volt. Elmondta, a kánikulának is köszönhetően szép számmal jönnek vendégek a strandra, de arról is beszélt, milyen felújításokat végeztek el a nyár kezdete előtt, hogy megfelelő színvonalon tudják fogadni a fürdőzni vágyókat.

Készültek a szezonra

Felújították a hátsó csúszdás medence csempézetét, amely legutóbb húsz éve kapott új burkolatot, tehát igencsak kiszolgálta az idejét. A medence most komplett új alsó burkolatot kapott és a lépcsőkre is csúszásmentes csempéket helyeztek. Ez azért volt fontos, mert a strand egyik húzóereje a csúszda, amely rengeteg családot vonz a fürdőbe – hangsúlyozta Katona Zsolt fürdővezető. Beszámolt arról is, hogy maguk a csúszdák is felújításon estek át a szezon előtt, nemcsak a legújabb három, hanem a beltériek is.

Már nem a legolcsóbbak a belépők, de versenyképesek

Az utóbbi időben több standpartit is rendeztek, amelyeknek elsősorban promóciós céljuk volt, a legutóbbi ezek közül nagyon sok embert csábított a fürdő területére. Katona Zsolt elmondta, azt szeretnék, ha a napi belépők száma elérné a nyár folyamán a nyolcvanezret – ezt már jó eredménynek tartaná, hiszen tavaly ugyanez a szám hetvenezer volt. Hozzátette, a belépőik már nem a legolcsóbbak a környéken, de versenyképesek és áraikkal még mindig inkább a középmezőnyben, illetve picivel alatta helyezkednek el, nem számítanak drágának.

Néhány szóban a sorbanállásról

A Hód-Fürdő ügyvezetője kitért arra az aktuális panaszra is, amely szerint sokat kell sorban állni a belépésnél. Bevallotta, tényleg előfordult, hogy a hirtelen kánikula beköszöntével 15-20 percet kellett várakozni, amit természetesen sajnál és elnézést kér mindenkitől, akinek kellemetlen perceket okoztak. Hozzátette, a hosszú sorbanállás nem egész nap, hanem inkább csak a négy óra utáni időszakban volt jellemző, amikor sokan úszásoktatásra hozzák gyermeküket, illetve a belépés is kedvezményes ilyenkor. Ilyen arányú megnövekedett számú belépőre nem voltak felkészülve, a kánikula hirtelen jött. Az említett időszakon kívül csak egy szombati nap volt még olyan, amikor komoly sor állt. A nyári szezon kezdete óta folyamatosan két pénztárral működnek, újabb pénztárat nem tudnak létesíteni, hiszen az komolyabb előkészületeket igényelne – magyarázta a fürdővezető. Azt a sajtóhírt viszont mindenképpen cáfolta, hogy a sor „végeláthatatlan” lett volna, hiszen, ahogy elmondta, a megjelent fotón is látszik, hogy az utolsó ember a szökőkút előtt állt, 6-8 méternél nem volt hosszabb a sor.

Kapunk kritikákat, és igyekszünk is változtatni, de csak a lehetőségeinken belül tudunk

– hangsúlyozta, kérve minden vendégük türelmét. Azt azért megjegyezte, hogy a belépők is tudnak segíteni, például azzal, hogy a hosszabb adminisztrációt igénylő bérletvásárlásra nem a legforgalmasabb időszakokat választják.

Sokan jönnek messzebbről is

A műsor további részében a fürdővezető megosztotta örömét amiatt, hogy nagyon sok edzőtábor helyszíne a strand – itt tartózkodik jelenleg például a kolumbiai uszonyos és búvárúszó válogatott -, a magyar úszóválogatott tagjai közül is többen itt edzenek rendszeresen, de a kemping is egyre népszerűbb, még motorosok, kerékpárosok is érkeznek távolabbról is, nemrégiben ketten Canterbury-ből jöttek hozzánk kerékpárral.

Ilyen látogató egyre több van, és jönnek vissza azok a kempingezők, akik évtizedekkel ezelőtt jártak ide

– számolt be Katona Zsolt.

csúszdaedzőtáborfelújításHód-Fürdő Kft.Katona Zsoltkempingnyársorbanállásstrandúszásúszók