Nyolcmillió forint értékű snüsszt foglalt le a NAV

Csaknem nyolcmillió forintot ér az a négyezer tégelynyi snüssz, amit a NAV munkatársai foglaltak le a repülőtéren. Az okozott vagyoni hátrány 3 millió forintra tehető, a pénzügyőrök a 16 kartondoboznyi árut lefoglalták. A snüssz fogyasztása nem, értékesítése viszont büntetendő cselekmény az Európai Unióban.

Mintegy négyezer tégely snüsszt, azaz nikotinos párnácskát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai – írja a Telex az MTI jelentése nyomán.

Május óta szinte hetente érkeztek küldemények a dobozokon szereplő címre, egy vállalkozás székhelyére. A küldeményeken fiktív címzett volt feltüntetve, a hozzá társított telefonszám viszont a raktározó vállalkozás képviselőjéhez volt köthető. A cég ügyvezetője a jövedéki termékek adózását és jogszerű birtoklását nem tudta igazolni, ezért költségvetési csalás bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki – írja a cikkben a Telex.

A snüssz fogyasztása Magyarországon is egyre népszerűbb, elsősorban a 18–25 évesek között. A sóval és vízzel összekevert, őrölt dohánylevelek zacskókba porciózása nagyon régi svéd találmány, mai változata a nikotinpárna, amely tiszta növényi rostból és hozzáadott nikotinból áll, dohányt pedig egyáltalán nem tartalmaz. Ehhez adnak még változatos ízesítőanyagokat és édesítőszereket, a kínálatban fellelhető mentolos, kólás, Red Bull-os és még számtalan más ízesítésű termék is.

Nézzék meg NAV felvételét az esetről:

csalásNAVnikotinpárnareptérsnüssz