Nyolc év börtönnel fenyegeti Donáth Annát a Fővárosi Nyomozó Ügyészség

Gyanúsítottként idézte be a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Donáth Annát, a Momentum korábbi elnökét csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak vádjával.

„Egy 2022-es esetről van szó, amikor – állításuk szerint – másokkal együtt akadályoztam az Iványi Gáboréknál tartott, felháborító NAV-os házkutatást” – fakadt ki Facebook oldalán Donáth Anna, a Momentum korábbi elnöke, EP-képviselője.

Mint hozzátette, a testükkel védték Iványi Gábort, amikor a NAV-osok és a demonstráló tömeg egymásnak feszült az épületben. „Videófelvételek bizonyítják, hogy erőszakot nem alkalmaztam (ahogy soha életemben), minden mozdulatom egy idős és ártatlanul meghurcolt lelkész védelmére irányult. Korábban az Európai Parlament is vizsgálta az ügyet, és megtagadta a mentelmi jogom felfüggesztését, hisz nyilvánvaló volt, hogy ez politikai bosszú, koncepciós eljárás, jogi terror” – foglalta össze a politikus, aki posztjában azt is megmutatta, hogy az ügyészségtől kapott levél értelmében kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

Fotó: Donáth Anna Facebook oldala

„De nem tudnak megfélemlíteni” – szögezte le.

Donáth AnnaFővárosi Nyomozó ÜgyészséggyanúsítottIványi Gáborszabadságvesztés