Nyolc civil szervezet kér támogatást a várostól

A megadott augusztus 31-ig nyolc civil szervezet igényelt összesen 9,8 millió forint önkormányzati támogatást. A közgyűlés a kedd reggel 9-kor kezdődő ülésen dönt a támogatásokról.

Bár valószínűleg a showt, azaz a figyelmet a napirend előtti vita viszi majd el (várhatóan a helyi ellenzék szóba hozzá a Nyugdíjas Lakóparkot és a Petőfi utca 6. szám alatti épület körül kialakult helyzetet is), a testület dönt arról, hogy a támogatást igénylő civil egyesületek működését, céljait az idén mekkora összeggel támogatja.

A várostól az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány 750 ezer forint, a Hódmezővásárhelyi Ének-Zenei iskola Alapítvány 1 millió forint, a Hódmezővásárhelyi Pálffy Huszár Egyesület 900 ezer forint, a Hódmezővásárhelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 301 ezer 120 forint, a Kertvárosi Olvasókör 400 ezer forint, a Napfénysziget Alapítvány 5 millió forint, a Mátyás Utcai Olvasókör 600 ezer forint, az Összetartozunk Szövetség 830 ezer forint támogatási kérelmet nyújtott be.

Forrás: közgyűlési előterjesztés

A legnagyobb, 5 milliós összeget kéri Napfénysziget Alapítványt ugyan nem találtuk meg a város honlapján felsorolt civil szervezetek közt. De a civil szervezeteket nyilvántartó bírósági honlapon az olvasható , hogy a 2023.06.08-án nyilvántartásba vett Napfény Sziget Rehabilitációs és Szociális Alapítvány Hódmezővásárhelyen, a Szántó Kovács János utca 87. szám alá van bejegyezve 06-01-0001807-es nyilvántartási számon. Kuratóriumi elnöke Tóth Erika, a szervezet vezetőségi tagjai Barcsik Mónika és Bánfi Antal Tibor.

Az alapítvány célja: – szociális tevékenység – esélyegyenlőség elősegítése – hátrányos helyzetben lévők rehabilitációs tanácsadása – hátrányos helyzetben lévők rehabilitációs foglalkoztatása – a hátrányos helyzetben lévő egyének társasalomba való beilleszkedésének elősegítése – a munkapiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének elősegítése az egyéni szükségleteik figyelembevételével – hátrányos helyzetű rétegek szabadidős programjainak biztosítása, programok szervezése – hátrányos helyzetű rétegek szociális ellátáshoz kapcsolódó feladataiban való részvétel.

Az eddig nem nagyon közismert Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány székhelye a bírósági nyilvántartás szerint az Andrássy út 15. szám alatt van. Nyilvántartási száma: 06-01-0000227. A 2023. 04. 25-én nyilvántartásba vett közalapítvány célja Az oktatók és egyéb dolgozók továbbképzésének segítése. Javítani az agráriumban érintett gazdálkodók versenypozícióját korszerű, versenyképes és vidékfejlesztési ismeretek átadásán keresztül. Az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőségi elv megvalósulásának, a diszkrimináció tilalmának támogatása, mezőgazdasági szaktanácsadás, érdekképviselet.

A kuratóriumi elnöke dr. Mikó Edit. A kuratórium tagjai: dr. Horváth József, dr. Jani Péter (aki a titkára is egyben), dr. Komarek Levente, Szarvas Adrienn, dr. Monostori Tamás és Szűcsné dr. Péter Judit. Azaz az alapítvány minden ágon a Szegedi Tudományegyetem Vásárhelyen működő Mezőgazdasági Karához kötődik.

civilközgyűlésszociálisVásárhely