Nyilvántartásba vették Márki-Zay Pétert

Hivatalosan is ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltje lett. Erről az előválasztás oldala számolt be:

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltként nemrég kék szalagos mozgalmat indított. A kék szalag a korrupcióellenes küzdelem és az elszámoltatás jelképe. Szerinte az elmúlt harminc évben egyik kormány a másiknak adta a kilincset, egy valami azonban nem változott: nem volt elszámoltatás. Ezért vádalkuk segítségével kell börtönbe juttatni a főbűnösöket és szükség van egy korrupcióellenes ügyészségre. Emellett fontos az ügynökakták nyilvánosságra hozatala is.

Az ellenzéki előválasztásra az ajánlásokat augusztus 23. és szeptember 6. között lehet gyűjteni, országgyűlési képviselőjelöltségre pályázók esetén 400, miniszterelnök-jelöltségre aspirálók esetén 20 ezer aláírás összegyűjtése szükséges. Az előválasztás első fordulója szeptember 18. és szeptember 26. között, a második forduló október 4. és október 10. között lesz.

A Fidesz szerint az előválasztás nem szól másról, minthogy ,,a Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja„, azaz ,,a baloldali politikusok hivatalosan is jelezhetik igényüket az epizódszerepekre.” 

Frissítés: Nyilvántartásba vették, mint a Csongrád-Csanád megyei négyes körzet képviselőjelöltjét is.

előválasztásMárki-Zay Péterminiszterelnök-jelölt