Nyílt levélben kér helyesbítést Kovács Páltól Márki-Zay egyik fő támogatója

A Kőfal Egyesület támogatásával induló független polgármesterjelölt facebook-posztban támadta Márki-Zay Péter egyik fő támogatóját, aki a közösségi oldalon aktívan kommentel a polgármester mellett. A támadó posztról a Promenád 24 cikket is írt, amelyet fizetett hirdetésként is futtatott. Az illető, Szabó Anikó most helyreigazítást követel Kovács Páltól.

Dr. Kovács Pál hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt többször valótlan tartalmú bejegyzést írt személyemről. A polgármesteri program ismertetése mellett arra használta a Fb. oldalát, hogy engem – , mint nem közszereplőt – gyalázzon” – írja Szabó Anikó olvasói levelében, majd így folytatja, Kovács Pálra utalva:

Tényként állította, hogy hamis profilról írok.

Nyílt levelet írt nekem, mint „Kiskunlacháza, Bercsényi utcai lakosnak”.

Ha ez még nem lenne elég, külön posztban osztotta meg (a nevem kitakarása nélkül) a hozzászólásomat, amit aztán a Promenad24 átvett, cikket írt róla, és fizetett hirdetésben szórt szét az interneten.

Azt is írja: „többször fordultam a jelölthöz kéréssel, hogy támassza alá, amit írt rólam, egyszer sem adott hiteles választ.

Ezután pedig a következő levél változatlan formában való közlésére kért minket:

„Kedves” Dr. Kovács Pál!

Ön Demokrácia-programot hirdetett.
A demokráciában az én értelmezésem szerint szabad a véleménynyilvánítás, de a hazudozás nem.
Jelen levélben kérem, hogy távolítsa el oldalairól a rólam szóló hazug tartalmakat, és szólítsa fel nyílt levélben a Dél-alföldi Média Centrumot helyesbítés leközlésére!
Amennyiben ez nem történik meg e levél leközlésétől számított két napon belül, úgy bírósági úton fogom ezt kikényszeríteni.

Köszönettel:
Szabó Anikó Kiskunlacháza, nem! Bercsényi utcai lakos

Az olvasó leveléhez mellékleteket is csatolt, melyek közlését szintén kérte, íme:

helyesbítéshelyreigazításKovács PálMárki-Zay PéterSzabó AnikóVálasztás