Novemberben újabb béremelés az Imerys Tűzállóanyaggyártó Kft.-nél

Legutóbb októberben adtunk hírt arról, hogy az Imerys Tűzállóanyaggyártó Kft. rendkívüli béremelést hajtott végre a kék galléros állomány vonatkozásában. Ennek a lépésnek és az év eleji bérfejlesztésnek köszönhetően ebben az évben átlagosan összesen több mint 20 %-os bértömeg növekedés történt a fizikai dolgozók körében, a 2022-ben végrehajtott bérrendszer-átalakításnak köszönhetően pedig több mint 40 %-os alapbér növelés. Ezen felül a hódmezővásárhelyi vállalatnál idén jelentős ergonómiai fejlesztések történtek annak érdekében, hogy a munkakörülmények javuljanak.

„A vállalat menedzsmentje folyamatosan azon dolgozott, hogy megteremtse a lehetőségét annak, hogy a szellemi munkaköröket betöltő munkatársak is részesülhessenek rendkívüli béremelésben, hiszen az infláció jelenlegi mértéke és egyes élelmiszerek árának 40-50-60%-os növekedése mindenkit ugyanúgy érint a hétköznapokban. Az Imerys globális felsővezetői támogatták a javaslatunkat és ennek eredményeképpen a hódmezővásárhelyi vállalat szellemi állománya 10%-os évközi béremelést kap novemberben. Ez azt jelenti, hogy a teljes állomány részesült rendkívüli béremelésben 2022-ben. Mindemellett az Egyházaskeszőn működő, bentonit bányászattal és feldolgozással foglalkozó Imerys Bentonite Hungary Kft. fizikai és szellemi munkavállalói is 10 % rendkívüli alapbéremelést kapnak idén.” – mondta dr. Csikós Judit az Imerys Országos HR vezetője.

Az Imerys Tűzállóanyaggyártó Kft. Hódmezővásárhelyen, a világelső kerámiaipari beszállító IMERYS cégcsoport részeként működő, tűzálló kerámiát előállító középvállalat.  A több mint 50 éves múlttal rendelkező vállalat 260 főt foglalkoztat, helyben nem kizárólag termelőtevékenység, hanem kutatás-fejlesztés és termékfejlesztés is folyik. Az Imerys Bentonite Hungary Kft. több millió tonnás, homogén minőségű nyersanyaggal rendelkezik, a modern feldolgozó üzemben egyenletesen jó, megbízható minőségű terméket állítanak elő a vevőik számára. Jelenleg Egyházaskeszőn áll a világ egyik legkorszerűbb bentonit feldolgozó üzeme.

béremelésImerys