Novák Katalin szerint a magyar média inkorrekt módon bánt vele, így nem nyilatkozik

Február óta nem derült ki, hogy K. Endre mivel is érdemelt kegyelmet, viszont a volt államfő szerint az őt kérdésekkel provokáló sajtó sem érdemli meg, hogy szóba álljon velük.

Egy budai kávézóban kapta el a 444.hu stábja Novák Katalin volt köztársasági elnököt, hogy megkérdezzék, valamikor hajlandó lenne-e interjút adni.

Most úgy bevallom, hogy úgy a magyar médiának nem érzek nagy késztetést, hogy interjút adjak

– rendezte gyorsan a helyzetet a februári lemondása óta nem nyilatkozó korábbi államfő. Hozzátette, azt érzi, abszolút inkorrekten viselkedett a média számos ponton, majd ebben a pillanatban vette észre, hogy a lap újságírója rögzíti a beszélgetést.

Ezen Novák Katalin fel is háborodott, azzal vágott vissza, hogy az újságíró nem tájékoztatta őt előre, hogy felveszi a beszélgetést, „úgyhogy innentől nem járulok hozzá. Köszönöm szépen”, zárta rövidre a mostanában a világ minden születendő gyermekéért dolgozó volt államfő. Elmondta, ez a szituáció is része annak, amiért azt gondolja, nem korrekt vele szemben a sajtó.

A bicskei kegyelemi botrány következtében lemondó Novák Katalin nem adott nagyinterjút sem a magyar, sem a nemzetközi sajtónak. A pedofilsegítő K. Endrének adott elnöki kegyelem indoklását az ügy kirobbanása óta sem hozta nyilvánosságra semmilyen formában.

A 444.hu újságíróinak inkorrekt viselkedéséről alább bizonyosodhatnak meg:

444.huindoklásinterjúköztársasági elnökmagyarázatNovák Katalin