Nincs veszélyben a Kapcsolat Központ dolgozóinak állása

Bár a Kistérségi Társulás 2024. január 1-től mindenképpen megszűnik, nincs veszélyben sem a Kapcsolat Központ intézményeinek további működtetése, sem az itt dolgozók állása. Ezt erősítette meg kérdésünkre Márki-Zay Péter polgármester, aki a VTV Időben című műsorában is nyilatkozott a témáról.

– Maga az a Szél István székkutasi polgármester –  aki most felelőtlennek és elfogadhatatlannak tartja a HTKT, azaz a Kistérségi Társulás feloszlatását – volt az aki annak idején javasolta, és maga is megszavazta azt – hangsúlyozta az Időben tegnapi adásában Márki-Zay Péter polgármester, a társulás elnöke. Egyúttal megerősítette: a döntés most is érvényes, a most már a feloszlatást ellenző három polgármester sem tudja visszacsinálni azt, amit korábban egyhangúlag megszavaztak. Ezek szerint a Kistérségi Társulás idén december 31-gyel megszűnik.

Nincs viszont veszélyben a vásárhelyi intézmények további működtetése, sem az intézményekben dolgozók állása. 

Mi tovább fogjuk működtetni a vásárhelyi tulajdonban lévő ingatlanokkal, a mi tárgyi eszközeinkkel, és a mi személyzetünkkel működő intézményeket, változatlan formában

– jelentette ki a polgármester.

Ugyanezt a bölcsődék esetében már megtette a város, amit akkor elfogadott a társulás másik három polgármestere is.

Úgy látszik, most új utasítást kaptak a főnöküktől, most az az utasítás, hogy mindent akadályozzanak.

– fogalmazott Márki-Zay Péter a VTV-ben.

Az idősotthon lakói továbbra is jó ellátást fognak kapni, erről gondoskodnak majd. A héten a polgármester egyébként személyesen is felkereste a Kapcsolat Központ dolgozóit, hogy megnyugtassa őket:

Megkereségünkre az önkormányzat az üggyel kapcsolatban a következőkről tájékoztatta hírportálunkat:

Minden tárgyi és személyi feltétel adott tehát a zavartalan további működéshez.

Hozzátették: A mostani szervezeti átalakulást ráadásul sok másik, hasonló, sikeresen végigvitt átalakulás előzi meg. A hátralevő öt hónap bőven elegendő időt biztosít ehhez, és végeredményben, jó gazda gondosságával folytatott gazdálkodás miatt minden érintett jobban jár majd. Az új intézménynek csak az elnevezése és fenntartója fog változni.

2023. júniusáig teljes egyetértés volt a tagok között arról, hogy a Társulást megszüntetik, majd ezt követően a másik három tag fel kívánja rúgni a megállapodást, annak ellenére, hogy ez a döntés jelenleg is hatályos. 

Nyilvánvaló, hogy mindennek hátterében Lázár János közismert károkozási szándéka áll, az ellátással kapcsolatos kérdéseket is politikai haszonszerzésre használják, számunkra viszont az a fontos, hogy a hódmezővásárhelyiek visszakapják a társulásba bevitt intézményeiket, és az ellátás biztosított legyen

– összegzett a polgármester hírportálunk kérdésére.

A VTV Időben című műsorának ide vonatkozó részét itt nézhetik vissza:


HTKTKapcsolat KözpontKistérségi TársulásMárki_zay PéterSzél István