Nincs napirenden a kata-szabály módosítása

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara megtéveszti az érintett vállalkozásokat.

Parragh szerint Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke hamisan kelti azt a látszatot, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adójáról szóló 2020. évi XIII. törvény (kata tv.) gyors módosítása jelenleg napirenden van.

Ugyanis hiába fog az Országgyűlés a kata tv. módosítását napirendjére tűző ülést tartani a jövő héten, a kormánypárti képviselők várható távolmaradása miatt az Országgyűlés rendkívüli ülése minden várakozás szerint nem lesz határozatképes. Ennek következtében a jelenleg hatályos új kata-szabályok az idei év augusztusa és szeptembere folyamán biztosan érvényben maradnak.

Hozzáteszik, ,,természetesen a kamarai hálózat – szakmai tájékoztatás és a vállalkozásokat a döntésben segítő rendezvények szervezése mellett – a kata módosításával kapcsolatos észrevételeket is folyamatosan gyűjtik, majd pedig a területi kamaráktól érkező javaslatokat az MKIK összegezve, egységes kamarai álláspontként továbbítja a kormány részére.”

adózáskataMagyar Kereskedelmi és IparkamaraParragh László