Népszerű a vásárhelyi hulladékudvar

Több mint félezer tonna, máshová el nem helyezhető hulladékot gyűjtöttek be egy hét alatt.

Egy hét alatt 4 ezer 400 kiló elektronikai hulladékot, 420 kiló biológiailag lebomló hulladékot és 700 kiló veszélyes hulladékot adtak le a vásárhelyiek, a mártélyiak, a mindszentiek és a székkutasiak a november 2-án a vásárhelyi szentesi úton nyílt hulladékudvarban.

Érdeklődésünkre Schauer Tamás, a hulladékudvart üzemeltető FBH-NP Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte az eddig begyűjtött mennyiséggel kapcsolatos adatokat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szántó Kovács János utca végén, a Hód-Trans telephellyel és az autószervizzel szemben megnyílt hulladékudvarba bármely a szemétdíjat rendben fizető magánszemély leadhatja azokat a hulladékokat, melyeket egyébként az otthoni kukába nem szabad beletenni.

Így térítésmentesen átveszik – az alábbi táblázatban olvasható mennyiségi korlátozások mellett – a következőket: kis- és vagy elektronikai hulladékok, lombhulladék, személyautó abroncs, üveg, műanyag, fém, tetra-pak, karton, síküveg, zöld hulladék, lakossági építési törmelék, használt étolaj és sütőzsiradék, fénycső, izzó, festékek csomagolásai, maradék festék, növényvédőszerek maradéka és csomagolása, szárazelem, akkumulátor. fáradt olaj, szintetikus olaj, motor, hajtómű olajok.

e-hulladékHódmezővásárhelyhulladék