Népszerű a Tornyai Benczúr-kiállítása

Az Újszegedi Nyugdíjas Klub egyik kedvenc kiállítóhelye a vásárhelyi Tornyai János Múzeum. Évente többször is ellátogatnak ide, ezúttal a Benczúr Gyula-emlékkiállítás csábította városunkba a klub tagjait. A csoport tagjai rövidesen újabb vásárhelyi látogatást terveznek.

,,A tárlatvezetés fantasztikus” – többek között ezért is döntöttek ismét a vásárhelyi kirándulás mellett a szegedi nyugdíjasok. A Benczúr-kiállítás megtekintése már régóta szerepelt a terveik között.

,,Bernátsky Ferenc muzeológus barátom felhívta a figyelmünket erre a kiállításra és azonnal terveink közé vettük. Beillesztettük erre a napra, mert a nyugdíjas klubnak a benti programjai a múlt héten véget értek. Innentől már kirándulni fogunk és én nagyon örülök neki, hogy sikerült megszervezni”

– fogalmazott a Vásárhelyi Televíziónak Kiss Ernő, az Újszegedi Nyugdíjas Klub elnöke.

A festészetért rajongó nyugdíjasok azt mondták, Vásárhelyen mindig találnak érdekes és tartalmas programot maguknak, ezért is szeretnek ide jönni.

,,Elég sűrűn szoktunk átjárni a Tornyai-féle kiállításokra is, mert mindig újat produkálnak Önök, vásárhelyiek”

– jelentette ki Kollár Andrásné.

A húsz szegedi nyugdíjas azt vallja, a sok utazás és a változatos programok segítik őket abban, hogy fizikailag és szellemileg is frissek maradjanak. A vásárhelyi kirándulást rövidesen megismétlik, hiszen számos nevezetesség megtekintésére most nem volt elég idejük. Ezért elképzelhető, hogy szombaton a Múzeumok Éjszakáján újra visszatérnek a városba, ahol 5 helyszínen 16 program várja az érdeklődőket délután öt órától este tízig.

Benczúr GyulaBenczúr kiállítástárlatTornyai János MúzeumÚjszeged