Németh Szilárd: Márki-Zay Péter megszüntette volna a rezsicsökkentést

A kampány soha nem érhet véget: Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos vasárnap esti közleményében azt írta, Karácsony ,,Gyurcsánnyal és Márki-Zay-jal arról beszélt, hogy a rezsicsökkentés ostobaság, hülyeség, s ebben a formájában meg kell szüntetni, mindent a piac igényei alá kell rendelni.”

Németh Szilárd egyébként a főpolgármester vasárnapi közleményére reagált. Karácsony arról írt, a kisvállalkozások és az önkormányzatok sem lesznek képesek kigazdálkodni annak hatásait, hogy kikerülnek a rezsicsökkentés alól. A járvány, a válság, a háború és a foglalkoztatási gondok által meggyötört vállalkozások ennek hatásait áremelkedésekkel tudják csak kezelni, ez tovább gerjeszti az inflációt, vagyis a most bejelentett kormányzati megszorítások mindenkit érinteni fognak.

A kormánybiztos ebből azt a következtetést vonta le, hogy a főpolgármester a „baloldallal együtt a multik oldalán áll, a magyar családokkal szemben a multik és Brüsszel érdekeinek kiszolgálója”. Szerinte „ha ők lennének kormányon, megszavazták volna az orosz olajembargót is, ami nemcsak megfizethetetlen, hanem teljes energiaválságot idézett volna elő Magyarországon.”

Mint arról beszámoltunk, Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András sem hisz benne, hogy minden település ki tudja gazdálkodni a pluszkiadásokat.

Tavasszal Márki-Zay Péter arról beszélt a kampány során, hogy valódi rezsicsökkentésre van szükség. Példának hozta fel, hogy Hódmezővásárhelyen nem 20%-al, hanem 77%-al csökkentették a rezsit a Kovács-Küry Időskorúak Otthonában, nem az adóforintokból, hanem az Európai Unió erre a célra adott energetikai korszerűsítési támogatásából.

Cser-Palkovics AndrásKarácsony GergelyMárki-Zay PéterNémeth Szilárdrezsicsökkentés