Nem vonták vissza Kis Andrea alpolgármesteri megbízatását – SZMSZ-t kell módosítani majd

Nem vették napirendre Dr. Kis Andrea főállású alpolgármesteri megbízatásának visszavonását. Az indokolás szerint a Szeretem Vásárhelyt-Fidesz-KDNP képviselők távolmaradása miatt lekerült a napirendről a kérdés, így majd Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) módosításával fogják a kérdést megoldani, és 4 alpolgármestere lesz Vásárhelynek.

Ismét napirenden volt a június 28-i közgyűlésen Dr. Kis Andrea, mint alpolgármester megbízásának visszavonása. Áprilisban a közgyűlés döntésének értelmében nem lett meg a szükséges minősített többség, de Márki-Zay Péter élve munkáltatói jogkörével, teljes körűen megvonta az alpolgármestertől a feladatait. Közösségi oldalán, és azóta például a Vásárhelyi TV-ben többször is jelezte, hogy munkáltatói és nem politikai döntés született.

Hangsúlyozta, hogy Kis Andrea pártjának semmi köze az ügyhöz, a kormányzati visszaélések elleni küzdelem továbbra is mindannyiunk közös célja.

A mai közgyűlésen a Szeretem Vásárhelyt Egyesület – FIDESZ-KDNP képviselői nem vettek részt a közgyűlésnek ezen a részén, ahogy ezt egy hivatalos közleményükben jelezték is.

A mai közgyűlésen végül levették a napirendről a kérdést, és kezdeményezik az SZMSZ módosítását, ezután 4 alpolgármestere lehet a városnak, ebből 2 alpolgármester lenne főállású, tehát ezért ketten kapnának teljes fizetést. Márki-Zay Péter korábban többször is elmondta, hogy szerinte a kormánypárti képviselők szavazatán múlik, hogy 3 vagy 4 alpolgármestere lesz-e a városnak. Gyöngyösi Ferenc egyébként városüzemeltetési feladatokat látna majd el.

Márki-Zay Péter hozzátette, akadnak olyan, Fideszes vezetésű városok, ahol szintén 4 alpolgármester van, mint Debrecen, de akad olyan is, ahol 5, mint Kecskemét.

alpolgármesterDr. Kis AndreaGyöngyösi FerencközgyűlésMárki-Zay Péter