Nem veszi át a Máltai Szeretetszolgálat a mindszenti idősek otthonát

Szentesen viszont építenének egy új otthont, a mindszenti időseket pedig Csongrádra hívják – derül ki a szeretetszolgálat igazgatónője minapi mindszenti látogatásán. A képen: az idősek otthona lakói tervezett költöztetése ellen tiltakozók élőlánca.

Mindszenten tájékozódott és tárgyalt a helyi idősek otthona átvételével kapcsolatban a napokban Rigó Orsolya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti regionális igazgatója, aki – Pálinkó Máté települési képviselő keresett meg – találkozott Bálint Gabriellával, a Kovács-Küry Időskorúak Otthona főigazgatójával, Zsótér Károly polgármesterrel és a pénzügyi bizottság tagjaival. De ellátogatott az idősek otthonába is.

Rigó Orsolya elmondta: nem látja előre a következő évet, a szeretetszolgálat elsődleges célja, hogy a meglévő intézményeikre fordítsa az erőit. Főként emiatt nem tudja átvenni a mindszenti idősek otthona üzemeltetését 2024. január 1-e előtt.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat azonban azt tervezi, hogy a már meglévő szentesi telkén épít egy idősotthont. Az is szóba került, hogy a mindszenti otthonlakókat csoportosan akár már májusban befogadná a csongrádi Aranysziget Otthon, de az is elhangzott, hogy a mindszenti idősek otthona melletti üres telket nem lehet az Építési Szabályzat miatt teljesen beépíteni, így vagy csak a kellő létszám számára, vagy csak a szükséges kiszolgáló termek építésére van mód. Ezért a legjobb megoldás az lenne, ha új telken új épületet építenének.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat azért sem fogja átvenni a mindszenti idősek otthonát, mert nincsenek kiírva pályázatok szociális otthonok építésére.

Pálinkó Máté képviselő most a Katolikus Szeretetszolgálattal próbált tárgyalni az otthon átvételéről. Ígérete szerint amint valami fejlemény az ügyben, arról beszámol a nyilvánosság előtt.

A mindszenti idősek otthona krízishelyzetéről többször is írtunk már, legutóbb itt.

idősek otthonaMáltai SzeretetszolgálatMindszent