Nem számolják újra a romák szavazatait Vásárhelyen

Érdemi vizsgálat nélkül elutasította Mezei Vidor fellebbezését a Területi Választási Bizottság, így nem számolják újra a roma nemzetiségi önkormányzati választáson leadott voksokat. Mezei a beadványában formai hibát vétett, mert nem írta bele a személyi azonosító számát.

Mint azt megírtuk, Mezei Vidor, a Cikösz roma képviselőjelöltje tegnap elektronikus levélben kérte a Helyi Választási Bizottságtól a roma nemzetiségi önkormányzatra leadott szavazatok újraszámolását. Miután nem értette, ha 142-en rászavaztak, akkor miért nincs ennyi voksa a CiKöSz színeiben indult többi jelöltnek.

A Területi Választási Bizottság (TVB) tegnap hozott határozatában Mezei Vidor fellebbezését érdemi vizsgálat nélkül elutasította, azaz nem számlálják újra a roma nemzetiségi önkormányzati választáson leadott szavazatokat. A TBV ezt azzal indokolta, hogy Mezei Vidor fellebbezése nem tartalmazta a kérelmező személyi azonosítóját.

A roma nemzetiségi önkormányzati választáson összesen 10 jelölt indult, közülük a testületbe 184 vokssal jutott be Ferkovics Menyhért, 142-vel Mezei Vidor, 131-gyel Békésiné Kovács Nikolett, 130-cal Gaudi István, 125-tel Oláh Mihály.

Nem kapott mandátumot: Kiszin László (PHRALIPE) 122 szavazat, Héjja Gábor (CiKöSz) 104 voks, Barna Norbert (CiKöSz) 103 szavazat, Ökrös László (CiKöSz) 98 szavazat, Barna Norbert Patrik (CiKöSz) 90 szavazat.

cigány nemzetiségi önkormányzatciköszHódmezővásárhelyMezei VidornemzetiségiromaVálasztás