Nem sikerült alpolgármestert választani Mindszenten

Az új képviselő-testület tagjai – titkos szavazáson – 6:3 arányban leszavazták az egyetlen jelöltet, a polgármester által javasolt Rácz Árpádot. Az elmúlt 18 évben erre nem volt még példa.

A péntek délutáni alakuló ülésen a polgármester és a képviselők letették az esküt, de az alpolgármester megválasztása sikertelen volt, az egyetlen, a polgármester által jelölt, a választáson függetlenként indult Rácz Árpád alpolgármesterré választását a képviselők 6 nem és 3 igen vokssal végül – a titkos szavazáson – nem támogatták. Az eredmény annak ellenére született, hogy az új testület tagjai az alakuló ülés előtt két informális egyeztetést is tartottak.

A testület tagjai az ülésen letették az esküt, és megállapították Gémes László polgármester illetményét, amely a törvénynek megfelelően havi bruttó 845.000 forint, valamint havi költségtérítésként bruttó 126.750 forintot kap.

Az új testület ez alkalommal nem módosított a szervezeti és működési szabályzatán, nem alakított bizottságokat sem. Mindezt a következő ülésre halasztotta. A képviselők tiszteletdíjáról – Szűcsné Tóth Szilvia képviselő javaslatára – a decemberi testületi ülésen döntenek majd – az új költségvetés számainak ismeretében a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság javaslata alapján.

alakuló ülésalpolgármesterMindszenttestületVálasztás