Nem lesz éjféli mise a Szeged-Csanádi Egyházmegye templomaiban

A Szeged- Csanádi Egyházmegyében az idén sehol nem lesz éjféli mise – közölte az egyházmegye honlapján Dr. Kiss-Rigó László.

A megyéspüspök azt írta: már hosszú hónapok óta, a járvány miatti intézkedések, korlátozások lelkipásztori szolgálatukat is rendkívüli kihívásokkal szembesítik.

A közelgő karácsonyt is olyan körülmények között ünnepeljük, melyek korábban elképzelhetetlenek voltak. A jelenleg is hatályban lévő kijárási tilalom józan megfontolásra, értelmes döntésre késztet bennünket – fogalmaztt Kiss-Rigó.

Ezért szilveszterkor – a jelenlegi helyzet alapján – biztos, hogy érvényben lesz a kijárási tilalom, így nem lesz lehetőség semmilyen nyilvános, közös ünneplésre. Így a Szeged- Csanádi Egyházmegyében az idén sehol nem lesz éjféli mise, viszont ott, ahol ez nem szokás, az éjféli mise helyett vigiliai szentmisét mutathat be a plébános. A szentmise legkésőbb 16 órakor kezdődhet.

A házszentelésekkel kapcsolatban felhívja a figyelmet, ,,a helyi sajátosságokat figyelembe vevő virtuális formában történjen.” Semmiképpen sem ajánlatos, hogy a házszentelést végző pap házról-házra járjon.

adventKiss-Rigó Lászlómiseszilveszter