Nem lesz csoportos leépítés a kisposták bezárása miatt

Arról viszont hallgat az illetékes minisztérium, eddig hány főt bocsátottak el.

A Magyar Posta tavaly októberben jelentette be, hogy ideiglenesen szünetelteti 366 postahivatal működését, az irányítási és a szolgáltatási területekről pedig 300 munkavállalót elküldenek. Azóta több posta újranyitott, így például január 2-án a szikáncsi kisposta is, a DK-s Oláh Lajos pedig írásbeli kérdést tett fel a gazdaságfejlesztési miniszternek, hogy hol tart a a meghirdetett csoportos létszámleépítés. Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, hogy eddig az állami társaság

  • hány embert bocsátott el a munkahelyéről,
  • milyen ütemben tervezik lebonyolítani a csoportos létszámleépítést?

Nagy Márton helyett államtitkára, Fónagy János válaszolt – szúrta ki a 24.hu.  Azt írta, hogy a Magyar Posta Zrt. tavaly november 8-án kinevezett menedzsmentje a csoportos létszámcsökkentés szükségességét felülvizsgálta, és azt a korábban bejelentett szándékkal ellentétben a tervezett formájában nem kívánja végrehajtani. Erről az üzemi tanácsot már tájékoztatták.

Fónagy János arról nem adott tájékoztatást, hogy hány embert küldtek már el, de jelezte, a cég vezetői ismét fellülvizsgálják az irányítási-szolgáltatási szervezetek tekintetében a hatékonyságjavítási lehetőségeket és később döntenek a szükséges intézkedésekről.

elbocsátásGazdaságfejlesztési MinisztériumMagyar Posta Zrt.