Nem Lázár, és nem is a minisztériuma válaszolt a szélenergia hasznosítására vonatkozó kérdésre

Hiába címezték az írásbeli kérdést az építési és beruházási miniszternek, egy másik tárca államtitkára válaszolt a szélerőművek építésének újbóli engedélyezését firtató levélre.

Hétvégén megírtuk, két ellenzéki országgyűlési képviselő is Lázár Jánosnak címzett írásbeli kérdést arról, engedélyezni fogja-e a kormány új szélturbinák telepítését Magyarországon. Vadai Ágnes DK-s politikus már meg is kapta a választ, de nem az építési és beruházási minisztertől és nem is a minisztériumától.

Helyettük a Technológiai és Ipar Minisztérium államtitkára, Koncz Zsófia reagált az érdeklődésre, de csupán annyit írt, a „megújuló energiaforrások arányára vonatkozó, 2020-ig kitűzött európai uniós célokat idő előtt teljesítette hazánk”, illetve „az ukrajnai háború és az elhibázott brüsszeli szankciók következtében kialakult energiaválság miatt, az ország energiaszuverenitásának fokozása érdekében a kormány minden alternatívát megvizsgál.”

Építési és Beruházási MinisztériumLázár JánosOrszággyűlésszélenergiaszélerőműTechnológiai és Ipari MinisztériumVadai Ágnes