Nem kapkodtak a vásárhelyi földekért az állami földárverésen

A Nemzeti Földügyi Központ földárverésén az eladásra meghirdetett négy vásárhelyi földterület közül csak egyet tudtak eladni, az egyetlen makói föld pedig nem talált gazdára.

A július 4-i, a Csongrád Vármegyei Kormányhivatalban zajlott árverésre kijelölt földterületek egyébként sem lehettek csábítók, hiszen azok zömét 2033-ig bérlők használták, ráadásul az árverésen résztvevők annak is tudatában voltak, hogy a földeket az állam egy bizonyos idei akár vissza is vásárolhatja.

Az árverésre kijelölt földterületek:

Forrás: Nemzeti Földügyi Központ

Így is volt, aki kockáztatott. A maroslelei Kurusa Tamás számára jól végződött az árverés, ugyanis a kikiáltási árért, azaz 31 millió 300 ezer forintért jutott hozzá a Hódmezővásárhely 0959/15 helyrajzi számú, összesen 12,9386 hektár szántóhoz (és kivett tóhoz), abban a tudatban, hogy azt 2024. október 15-ig (azaz még a következő gazdasági évben is) haszonbérben használja a Hód-Mezőgazda Zrt.

Senkinek nem kellett a szintén árverésbe bocsátott 36, 14 és 41 hektáros terület sem, és nem kelt el a Makó 0357/1. helyrajzi számú, 60,3218 hektáros szántó sem, melyet 2035. december 31-ig a Gorzsai Paprikatermelő Mezőgazdasági Zrt. haszonbérel.

A július 4-ig állami földárverés eredménye:

Forrás: Nemzeti Földügyi Központ
földárverésMakóNemzeti Földügyi KözpontVásárhely