Nem hagyták támadni a HVSC-t a fővárosban

Karnyújtásnyira volt a pontszerzéstől Vásárhely OB I/B-s férfi vízilabda csapata szombati budapesti vendégjátékán, ám a játékvezetők belenyúltak a mérkőzésbe.

11 támadóhibával sújtották a HVSC-t a legutóbbi bajnoki találkozóján, és ezt – hiába játszott ihletett formában a 7 gólt szerző Katona Péter – képtelen volt ellensúlyozni a vásárhelyi gárda a II. kerületi VIWA otthonában.

VIWA – HVSC 13-12 (3-3, 3-4, 5-2, 2-3)

Szabó Tamás vezetőedző: – Sajnos több hiányzóval érkeztünk erre a mérkőzésre, ennek ellenére kimondottan jól kezdtünk, a második negyed közepéig minden rendben volt. Ezután egy, az utóbbi időben egyre többet tapasztalt körülmény zavart be: elkezdtek belenyúlni a mérkőzésbe. Sorozatos kontrafaultok ellenünk, elmaradt kiállítások, és elveszítettük egyik meghatározó játékosunkat, ami a rövid kispadunk miatt kimondottan fájdalmas fejlemény volt. Ennek ellenére előnnyel fordultunk a félidőben. A harmadik etapban sajnos nagyon rosszul kezdtünk, több védekezési hibát is vétettünk, így pillanatok alatt 3 gólos előnyre tett szert ellenfelünk. A csapat becsületére legyen mondva, hogy az utolsó pillanatig hajtott, feljöttünk egy gólra, több esélyünk is volt egyenlíteni, de nem sikerült. Ami külön bosszantó, hogy két alakalommal is úgy ítéltek ellenünk támadó szabálytalanságot felúszásnál, hogy az ellenfélnek egy embere egy az egyben ott maradt a kapunk előtt, és ebből gólt kaptunk. Hab a tortán, hogy 40 másodperccel a vége előtt egy gólos hátrányban felmentünk 7 a 6 ellen támadni, és ezt az utolsó halvány esélyt is elvették tőlünk egy erősen vitatható ítélet formájában. Nagyon sajnálom a csapatot, mert minden nehézség ellenére volt esély a pontszerzésre, de ennyi nehezítő körülményt nem bírtunk el, nem beszélve arról, hogy annyi „vegyszert” tettek a vízbe, hogy több játékosom köhögő rohammal jött ki a vízből!

A 14-es mezőny 11. helyén álló HVSC idei utolsó bajnokiját a listavezető KSI vendégeként játssza jövő szombaton.

HVSCOB I/Bvízilabda