Nem gördít akadályt a város a Kalmár iskola kazáncseréje elé

Ha a csütörtöki közgyűlés megszavazza az ezzel kapcsolatos előterjesztést, akkor lehetővé válik, hogy a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum megkezdhesse a Kalmár fűtéskorszerűsítését.

A kazáncserével kapcsolatos elektromos munkákat a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum megbízásából a vásárhelyi Innovill Villamos Biztonságtechnikai Innovációs és Szolgáltató Kft. tervezte meg.

A tervek szerint a Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Bajcsy-Zsilinszky utcai épülete 3 korszerű, kondenzációs gázkazánt kapna a meglévő nyolc régi helyett, ugyanabba a kazánházba. A munkálatokat teljes egészben a Szakképzési Centrum, az épület használója finanszírozza, de ennek az elvégzéséhez szüksége van az épület tulajdonosának, azaz a vásárhelyi közgyűlésnek a hozzájárulására.

Az ügyben a csütörtöki közgyűlés várhatóan pozitívan dönt, azaz zöld utat ad az iskola további modernizálásához. Az erről szóló előterjesztés szerint a kiszerelt régi kazánokra és azok szerelvényeire a város nem tart majd igényt, így leselejtezhetők lesznek.

A Kalmár konyháját nemrégiben felújító Prizma Food Kft. ezzel kapcsolatos a Centrummal kötött megállapodása is olvasható az alábbi előterjesztésben.

HódmezővásárhelyKalmárközgyűlésszakképzési centrumVásárhelyvásárhelyi hírek