Nem érkezik meg a vásárhelyi beoltott hajléktalanok védettségi igazolványa -már a kormányhivatal is foglalkozik az üggyel

Ezen a héten is összeült az Operatív Stáb. A rendőrség beszámolója szerint 93 vásárhelyi van hatósági karanténban. Múlt héten 7 helyszíni bírságot és 2 szabálysértési eljárást indítottak maszkhasználat és kijárási tilalom megszegéséért. Szabó Zsolt rendőrkapitány elmondta, hogy a terasznyitások óta kiemelten figyelnek hétvégén a szórakozóhelyek környékére.

Egy óvoda van rendkívüli szüneten a járvány miatt, a Tornyai utcai óvoda, május 6-14 között. Más önkormányzati fenntartású intézményben szerencsére nincs jelen a COVID, a hivatalban 2 dolgozó gyógyul, új megbetegedés nincs.

Jó hír érkezett a Kovács-Küry Idősotthonból, Bálint Gabriella beszámolt arról, hogy holnap újabb 9 kolléga és 16 ellátott kap oltást. Korsós Sándor, a hajléktalanszálló vezetője beszámolt a beoltott hajléktalanok hetek óta tartó kálváriájáról, nem kapták meg ugyanis a védettséget igazoló kártyát. Az üggyel már a megyei kormányhivatal foglalkozik.

Dr. Berényi Károly alpolgármester, gyermekorvos elmondta, hogy múlt héten regisztrálhattak a 16-18 évesek, őket csütörtöktől oltóközpontokon oltják majd.Még mindig él a 06 62 530 159-es telefonszám, ahol már nem csak az oltásra való regisztrációban tud segíteni a hivatal, hanem az időpontfoglalásban is. Eddig összesen 335 lakosnak tudtunk segíteni az oltáshoz jutásban.

hajléktalanhajléktalanszállóKovács-Küry Időskorúak Otthonaoltásoperatív stábóvoda