Nem érdekli a politika: Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét szeretné köztársasági elnöknek a Fidesz és a KDNP

Sulyok Tamás jelenleg az Alkotmánybíróság elnöke, szakmai reputációja jelentősnek mondható. Több generációs jogászcsalád tagja, felmenői, valamint gyermekei között is akad jogász.

Sulyok Tamást jelöli a Fidesz–KDNP Novák Katalin köztársasági elnök helyére. Ezt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője jelentette be Balatonalmádiban tartott sajtótájékoztatóján.

Sulyok Tamás az Országgyűlés 2014. szeptember 27-től választotta az Alkotmánybíróság tagjává, majd 2015. április 1-i hatállyal, az Alkotmánybíróság teljes ülése a testület elnökhelyettesévé választotta. Az Országgyűlés 2016. november 22-én Sulyok Tamást az Alkotmánybíróság elnökévé választotta.

Sulyok Tamás egyébként 1980-ban Szegeden végzett jogászként, még a József Attila Tudományegyetemen, jelenleg pedig az SZTE meghívott óraadója.

Egy vele készült 2015-ös interjúban olvasható, hogy több generáció óta jogászcsaládnak mondható a családja, sőt gyermekei között is van jeles jogász.

Ebben az interjúban az Alkotmánybírósággal kapcsolatban azt is mondta Sulyok, hogy politikai kritikával nem tud mit kezdeni, mert soha életében nem érdekelte a politika.

Kocsis Mátéköztársasági elnök-jelöltSulyok Tamás