Nem épít betonelem gyártó üzemet Vásárhelyen a Bodrogi Bau Kft.

Az eredeti tervek szerint már a nyáron termelnie kellett volna az ipari parkba tervezett üzemnek. A fejlesztéshez 284 millió forint támogatást kapott a cég, amely most közölte, a csarnok megépül, de hogy milyen funkcióval, az még kérdéses.

Előbb az MTI-nek eljuttatott közleményben, majd saját honlapján is bejelentette múlt ősszel a Bodrogi Bau Kft., hogy Hódmezővásárhelyen betonelem gyártó üzemet épít. Az 565 millió forintos beruházáshoz 282 millió forint előlegként kiutalt támogatást biztosított a Külgazdasági és Külügyminisztérium alá tartozó Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), amelynek versenyképesség-növelő programjában ítélték meg a fenti összeget még 2020 júliusában. A vásárhelyi cég 2020 októberében az önkormányzattól 4 hektáros területet vásárolt az ipari parkban, tulajdonjogát 2020 december 3-án jegyezték be a szóban forgó telekre. Aztán egészen áprilisig semmilyen új fejlemény nem történt a fejlesztéssel kapcsolatban, holott a társaság korábban azt kürtölte világgá, hogy 2021 nyárán kezdik meg a termelést. Tavasszal pusztán annyit válaszoltak lapunk megkeresésére, a fejlesztési program jelenleg tervezés alatt áll a pályázati módosulások miatt, így érdemben jelen pillanatban nem tudunk válaszolni a feltett kérdésekre.

A héten az után érdeklődtünk a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztályán, módosult-e a támogatott projekt megvalósításának határideje? Ha igen, mikorra kell befejezni a gyártó üzem megépítését? Semmilyen választ nem kaptunk. Azért erre kérdeztünk rá, mert a HIPA tájékoztatójában az szerepel, versenyképesség-növelő támogatásoknál a beruházást legkésőbb 2021. június 30-ig kellett befejezni.

A Bodrogi Bau Kft.-nél telefonon értük el Rosta Enikőt, marketingért felelős munkatársat, akitől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a betonelem gyártó üzem nem valósul meg, viszont az annak tervezett helyszínéül szolgáló 1500 négyzetméteres csarnokot megépítik, de az még kérdőjeles, mire fogják használni.

Bodrogi Bau KFTfejlesztésIpari ParkKülügyminisztériumtámogatás