Nem engedett Mindszent a tiszai Bárka teraszt üzemeltető vásárhelyi cég kérésének

A megemelkedett rezsikiadások miatt bérleti díj felének elengedését kérte a mindszenti tiszai strandon működő Bárka teraszt üzemeltető vásárhelyi cég.

A népszerű Bárka teraszt üzemeltető cég, az Evoluciomarketing Kft. egy kéréssel fordult a mindszenti képviselő-testülethez. A város önkormányzata 2021 májusában kötötte meg a céggel az üzemeltetési szerződést, ami 2023. szeptember 15. napjáig tartó határozott időtartamra szól. A megállapodás értelmében az üzemeltető bérleti-üzemeltetési díjat fizet, ami mindig a tárgyévi üzemeltetési időtartamhoz, a képviselő-testület által meghatározott, úgynevezett strandszezonhoz igazodik. Ezen felül az üzemeltető a strand jogszerű működtetésével összefüggésben felmerülő hatósági, eljárási díjak megtérítésére, továbbá a közüzemi díjak időarányos megfizetésére is köteles.

A cég ügyvezetője azt kérelmezte, hogy a megnövekedett energiaárak miatt az önkormányzat a 2022. július-augusztusi bérleti díjának felét engedje el. A nyilvános cégadatok szerint a vásárhelyi székhelyű társaság 2020-ban 31,7 milliós bevétel mellett 356 ezer forint adózás utáni eredményt ért el, míg tavaly 38,7 milliós forgalommal 1,8 millió forint adózott eredményt realizált.

„Tekintettel a közpénzek felhasználásának azon elvére, miszerint önkormányzat nem támogathat profitorientált gazdasági társaságot, a képviselő-testület nem támogatta az üzemeltetési díj elengedését” – olvasható a Mindszenti Hírek legfrissebb számában.

MindszentrezsiTisza