Nem elégedett az Állami Számvevőszék a Kapcsolat Központtal

Az ellenőrző szervezet szerint lenne mit tenni a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központban, amelynek nőtt a kockázati besorolása.

A vizsgált 213 közül 139 intézménynél további intézkedések szükségesek az integritást biztosító alapvető feltételek kiépítése, illetve kiegészítése érdekében. Ezeknek az intézményeknek a vezetői az Állami Számvevőszék intézkedési kötelemmel járó figyelemfelhívására nem intézkedtek, ezért az azonosított kockázatok növekedtek – olvasható a múlt év végén kiadott jelentésben.

Az ellenőrzés során azt értékelték, hogy a helyi önkormányzatok, a társulások irányítása alá tartozó intézmények megteremtették-e az integritás biztosításához szükséges feltételeket, kialakították-e az alapvető a szervezeti kereteket, az integritási kontrollokhoz kapcsolódó, valamint a korrupció elleni védelmet szolgáló szabályozásokat. Továbbá, hogy az intézményvezető gondoskodott-e a szervezeti teljesítmény mérés alapfeltételeinek kialakításáról.

A jelentésben közölt táblázat szerint a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központ a tanácsadást megelőző kockázati besorolása közepes volt, majd az elmaradt intézkedések miatt a kockázati értékelése nőtt.

Állami SzámvevőszékellenőrzésKapcsolat Központ