Nem Deák volt a 20 ezresen, melyet az ATM-be fizetett be egy bajai nő

Valószínű, hogy a Kétfarkú Kutyapárt által viccnek szánt Sorospénz-sorozatának egyik darabját akarta befizetni egy ATM segítségével a bankszámlájára. Az automatát nem tudta átverni, de pénzhamisítás ellen vádat emeltek ellene.

A Kecskeméti Járási Ügyészség pénzhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki ATM-en keresztül egy hamis 20.000 forintos bankjegyet akart befizetni a bankszámlájára.

A vádirat szerint a bajai nő 2023. július 21. napján egy helyi ATM-en keresztül egy hamis 20.000 forintos bankjegyet akart befizetni a bankszámlájára. A hamis bankjegyet az automata a befizetést követően azonosította, így a vádlott bankszámláján az összeg nem került jóváírásra.

A bankjegy már tapintásában is eltért az eredeti bankjegytől, a főbb biztonsági elemeket sem tartalmazta, a legszembetűnőbb különbség pedig a bankjegy elő- és hátoldali képében volt, hiszen a bankjegy előoldalán Jean-Claude Juncker, míg hátoldalán a brüsszeli városháza részlete volt látható.

Az ügyészség a nőt pénzhamisítás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A nő bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség.

Nem ez az első ilyen eset, idén már volt rá példa, hogy valaki egy boltban akart a Kutyapárt Sargentinit ábrázoló 5000 forintosra hasonlító pénzével fizetni. Kovács Gergelyt, a párt elnökét a NAV egyébként meg is büntette egyszer pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése miatt, neki 100 ezer forintot kellett fizetnie büntetésként.

Egy, a tréfás kutyapárti pénzekből.

Ez is csak annyit ér, amit a papírja. A kép forrása: Magyar Kétfarkú Kutyapárt/Facebook

A kutyapárt Sorospénzek sorozata pedig alább látható

20 ezresATMforinthamis pénzpénzhamisítás