Nem árulta el a tankerületi központ, ki végzi majd az iskolabusz szolgáltatást Vásárhely környékén

A mártélyi önkormányzatot sem tájékoztatták arról, szerdától melyik cég buszai szállítják majd az ottani tanulókat Hódmezővásárhelyre.

Nyáron eredménytelenül zárultak az iskolabusz szolgáltatásokra kiírt közbeszerzések, a két eljárásról és a módosított pályázati feltételekről korábban beszámoltunk. Mindkét esetben amiatt nem kötött szerződést a legalacsonyabb árajánlatot benyújtó vállalkozással a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, mert a rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem volt elegendő.

Miután augusztus 5-én kihirdették, hogy a második versenyeztetés sem járult eredménnyel, újabb felhívás nem jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. Ezért augusztus 25-én elektronikus levélben kerestük meg a tankerületi központot, hogy tájékoztatást kérjünk, szeptember elsejétől melyik cég fogja bevinni a város iskolába azt a 172 tanulót, akiknek batidai területről, Erzsébetről, a Héjja telepről, Szikáncsról és Mártélyról ingázniuk kell. Arra is kíváncsiak voltunk: végül mi alapján választották ki a feladatot ellátó vállalkozást, és az mennyiért végzi el a szolgáltatást? Egyik kérdésünkre sem kaptunk választ cikkünk megjelenéséig.

Azt feltételeztük, talán az érintett kistelepülés önkormányzata tájékozottabb az ügyben, ezért a mártélyi polgármesterhez fordultunk. Putz Anita az írta lapunknak csütörtökön, válaszuk megküldéséig semmiről nem tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ a Mártély Községi Önkormányzatot a leendő szolgáltató személyét illetően. Márpedig a tankerületi központ felhívásai szerint Mártélyról 54 tanuló oda- és visszautazását kell biztosítani iskolabusszal.

Más forrásból származó értesüléseink szerint az elektronikus közbeszerzési rendszeren kívül, meghívásos eljárásban kerestek szolgáltatót a feladatra, és a kiválasztottal – vagy kiválasztottakkal – két hónapra szerződnek le.

Hódmezővásárhelyi Tankerületi KözpontiskolabuszközbeszerzésMártélyPutz Anita