Nem állt le a tram-train építése

Az új koronavírus miatti korlátozások sok intézményt érintenek Hódmezővásárhelyen is, de a tram-train építkezések – amint azt mindannyian látjuk a városban – nem álltak le eddig.

„A kialakult helyzet jelen pillanatban nem befolyásolja a NIF Zrt. beruházásában zajló projektek előrehaladását. A velünk szerződésben álló kivitelezők egyénileg szabályozzák a munkavállalóik tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos intézkedéseket” – reagálta lapunk kérdésére Hideg András, a tram-train beruházást is végző NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Az építkezésen dolgozó munkásokról azt közölte: a kivitelezők arról tájékoztatták, a szabadban, munkaterületen dolgozó munkavállalók számára speciális egyéni védőeszközöket, pl. maszkot, felszereléseket és fertőtlenítőszereket szereztek be, és osztanak ki folyamatosan. A munkahelyeken és munkaterületeken fokozott takarítást, fertőtlenítést rendeltek el. A tisztálkodási és kézmosási lehetőségeket a járványhelyzet által megkövetelt szinten biztosítják – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a munkahelyeken és munkaterületeken fokozott takarítást, fertőtlenítést rendeltek el. 

Saját irodaépületeikről is ezt közölték, illetve mint írják, az ott dolgozók közt széles körben biztosították az otthoni munkavégzés lehetőségét, valamint speciális fertőtlenítőszereket szereztek be és fognak a jövőben.

A Vásárhely24-en két napja jelent meg egy PR-cikk, amelyben a „Dübörög majd idén is a tram-train építése” cím mellett beruházáshoz kapcsolódóan építendő P+R és B+R parkolókról az szerepel: azok telepítését májustól augusztusig végzi a kivitelező.